Rust en ruimte

Gepubliceerd op 15 december 2022 om 11:17

Ze komt nog net niet hijgend de praktijk binnen. Snel nog een boodschap gedaan nadat ze de kinderen weggebracht had en snel door naar haar afspraak bij mij. Ze ploft neer en kijkt me als een angstig hert aan die in de koplampen van een auto kijkt. 
Ze weet het niet meer, zit stuk en alle kracht lijkt uit haar weggevloeid te zijn. 

 

Ik geef haar een kopje thee en laat haar even op adem komen. Als ze een paar slokjes genomen heeft en een beetje 'landt' vraag ik haar wat haar verlangen is. 
Tranen wellen op in haar ogen en ze weet even niet wat te zeggen. Iemand die aan haar vraagt wat zij wilt, iemand die vraagt naar haar behoeftes. Het is confronterend want niemand in haar omgeving vraagt hiernaar en zelf heeft ze ook geen tijd om erbij stil te staan. 

Na veel verschillende verlangens als; wat tijd voor mezelf, minder moeten, een huishoudster zegt ze uiteindelijk: 'ik wil rust'
Op het moment dat ze het zegt valt er een last van haar af. Dat is de ultieme wens: Rust. 

We nemen samen de nodige achtergrondinformatie door en zetten aan de hand daarvan een opstelling met figuren neer. Ik laat haar zien en ervaren wat er in haar onderbewuste gebeurd op het moment dat ze stopt met rennen en vliegen. Ze ervaart inderdaad het gevoel wat haar aanvliegt als ze langer dan 5 minuten stil zit. 
Op dat moment kijkt ze naar de figuren die opgesteld staan en er gaat een wereld van begrip open. Dat wat ze steeds voelt en waar ze geen verklaring voor kon vinden wordt nu inzichtelijk. Ik zie de opluchting en hoop op haar gezicht verschijnen. Ze kijkt me dankbaar aan en ik voel dat ze grond onder haar voeten krijgt waardoor ze weer verder kan. 

'Ik heb nooit geweten dat het zo in elkaar zat' zegt ze tegen me. 
Door dit inzicht en het begrip daarvan zal ze in staat zijn om de volgende keer, dat ze het gevoel ervaart, in de gelegenheid zal zijn om een andere keuze te maken.

Een week later is ze terug in de praktijk. Ze heeft de kinderen weggebracht, net als vorige week, maar nu komt ze zichtbaar rustiger de praktijk binnen. Ze gaat zitten en ik zie dat ze me helder aankijkt en helemaal aanwezig is. Ze straalt een krachtige energie uit. 
Ik vraag haar hoe het de afgelopen week gegaan is. Ze vertelt dat ze regelmatig het gevoel ervaren heeft. Als ze dat had, dacht ze terug aan de opsteling en voelde ze dat ze een keuze had om het anders te doen. De opstelling heeft haar ruimte en inzicht gegeven en ze is erg blij met de rust die ze ervaart.

 

Herken je die onrust? Hoe ziet dat er voor jou uit? Benieuwd of het ook wat voor jou kan beteken? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingssessie van een half uur waarin ik je al wat tips geef voor meer ruimte en rust. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.