Hoe gaat het met je?

Gepubliceerd op 1 april 2023 om 18:48

Hoe gaat het met je? Hoe gaat het echt met je? Nee, niet met je lichaam, niet met je kinderen, niet met je partner of je werk maar met JOU.

Voor veel vrouwen in de praktijk is het een hele lastige vraag: Hoe gaat het met je? Nou ja, de vraag is niet lastig, het antwoord wel :-)

In de waan van de dag en met alle dingen die moeten raak je het contact met jezelf stukje bij beetje kwijt.

Hieronder het verhaal van de client aan wie ik deze vraag stelde:

Op het moment dat ze rustig bij mij aan tafel zit zie ik haar slikken. "Wat gebeurt er?" vraag ik. Ze kijkt me aan en zegt dat ze eigenlijk heel erg moe is en haar lichaam pijn doet. Ik zie dat ze erdoor geraakt wordt en tegelijkertijd dat ze ook schrikt.

Ik vraag haar hoe het komt dat ze dit niet eerder gevoeld heeft. Ze zegt dat ze geen tijd heeft om dit te voelen. Ze is de hele tijd bezig geweest om alles te regelen voor iedereen en zonder dat ze er erg in had is ze zichzelf voorbij gelopen. 
Tijdens de coaching merkt ze hoe fijn het is om weer te zakken in haar lichaam, uit haar hoofd, weer energie te voelen en goed geaard op de grond te staan. Het geeft ruimte om haar heen en rust in haar hoofd. 

Ik geef haar een oefening mee die ik graag met je wil delen. Het heeft te maken met het figuurtje op de foto.

Ze krijgt van mij een figuurtje mee en ik vertel haar dat dit haar magische kind is. Dit magische kind mag ze bij zich dragen. Dagelijks zet ze dit figuurtje op haar hand en zegt er positieve dingen tegen. De dingen die je ook tegen je zoon of dochter zou zeggen als je trots bent of zoals je graag had gehad dat je ouders tegen jou gesproken hadden waarvan je voelt dat je die nu zelf tegen haar mag zeggen. 
 
Door deze oefening wordt het gesprek met jezelf veel positiever en door het Magische Kind bij je te dragen wordt je op een positieve manier herinnerd dat je het hartstikke goed doet. Je zult merken dat je je beter gaat voelen en meer in contact met jouw gevoel bent.   

Dat is wat ik jou ook gun!
Wil je mij laten weten wat de oefening voor jou doet en of je verschil merkt?


In liefde en licht,
Christine

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.